T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SARAY - Mehmet Uygun İlkokulu

Haberler

Kas

Okullarda Orman Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda uygulanan, gönüllülük esasına dayanan çevre eğitim programıdır. Hedef kitlesi; Öğrenci, öğretmen, veli ve yerel çevreyi kapsar.

Doğal çevreyi; gerçek dünya, uygulamalı deneyimler ve mekana dayalı öğrenme yoluyla anlamayı hedefler.

Program uluslararası düzeyde uygulanan bir çevre eğitim programıdır.

 

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education- FEE) tarafından 1999 yılında Norveç, İsveç ve Finlandiya'da "Forest School-Orman Okulu" olarak yürütülmeye başlanmıştır. 2000 yılının ilkbaharında Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ile işbirliği içinde dünya çapında uygulanmaya başlanmıştır.

Program kapsamında Tekirdağ Dğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından okulumuzda 'Biyolojik Çeşitlilik' eğitimi verildi.

Projeyi yürüten Hülya GÜREL öğretmenimize  ve 2/D sınıfına başarılar diliyoruz.

Kas

Saray Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 2.3. ve 4. Sınıflar için açılan İngilizce kurslarımız başladı. Öğretmenimiz Sıla CANBAY ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz

Kas

İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" kapsamında 4. Sınıflarımız Beden Eğitimi ve Oyun dersini antrenör eşliğinde yapmaya başladı

Ekm

İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.



Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…

Ekm

100. YIL KUTLAMA PROGRAMI

Ekm

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı okulumuzda düzenlenen programla çoşku ile kutlandı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor 

Programı hazırlayan öğretmenlerimiz Meral SÜTHAN ve Hülya GÜREL'e teşekkür ediyoruz.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz."

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...

Ekm

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönt. ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı DEPREM SİMÜLASYON TIRI ile öğrenciler deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili eğitim verildi.

Oturma odası ve mutfaktan oluşan simülasyon tırında öğrenciler 6,5 büyüklüğündeki deprem yapay olarak yaşatılmıştır. Bu simülasyon ile öğrenciler deprem şokunu atlatarak kendilerinin ve çevresindekilerin olası bir afete karşı nasıl hazırlanmaları gerektiği ile ilgili bilgi verildi. Alınabilecek basit önlemler jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından öğrencilere aktarılmış, bu sayede deprem anında korunma kültürünün oluşturulmasına büyük katkı sunulmuş oldu.

 Eğitime katkılarından dolayı Jeoloji Mühendisi Ahmet AKYÜZ'e, Jeoloji  Mühendisi Aziz AKBABA'e ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz.

Ekm

Yardımseverlik;  ihtiyacı olana, karşılık beklemeden gönüllü olarak maddi ve manevi destekte bulunmaktır.  Yardımlaşma ve yardımseverlik, önemli ve yaygın bir toplumsal değerdir. Yardım etmeyi sevmek, yardım ederken etken bir rol oynamaktan hoşnut olmak bu kavramın toplumda birleştirici ve bütünleştirici bir etkisi bulunduğunu bize göstermektedir.

Okulumuzda Değerler Eğitimi Projesi kapsamında toplumda ve bireysel hayatımızda en önemli değerlerden biri olan ‘’yardımseverlik’’ değeri üzerinde durulmuştur. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ‘’Birlikte Daha Güçlüyüz’’ sloganıyla ihtiyaç sahibi bireylere yönelik yardım kolisi hazırlamışlardır.

Ekm

AB Kod Haftası ( CodeWeek ) kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de 1/A sınıfı öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz RoboMaker'ı uygulamadan yararlanarak kumanda ettiler. Yol çizgilerini takip ettirerek bayrağı bitiş noktasına taşıdılar. Sonrasında ise kolları aşağı yukarı hareket ettirerek bayrakları sallayıp görevi tamamladılar.

Ekm

7-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen AB Kod Haftasına  1-B Sınıfı da kodlama bayrak taşıma etkinliği ile katıldı. Cumhuriyetimizin 100.Yılı Coşkusunu AB Kod Haftası ile birleştirip yeni öğrenmeler gerçekleştirildi.Robot DOC ile kodlamalar yaparak yön bulma ,bayrak taşıma etkinlikleri yapıldı.

Ekm

     AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir.

     7-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 2023 AB Kod Haftası kapsamında 2/B Sınıfı öğrencilerimiz de düzenledikleri bir etkinlikle yerini aldı. 

     Bu kapsamda Robot Vernie ile beraber öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla bir kutlama programı düzenledi. Dans, müzik, şiir, şarkı ve bayrak taşıma gibi aktivitelerini legolar aracılığıyla oluşturdukları robotlarını kodlayarak gerçekleştiren öğrencilerimiz Cumhuriyet coşkusuna şimdiden ortak oldular.

Ekm

Her yıl Ekim ayının 13' üncü günü "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması" günü olarak kutlanmaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta geliştirme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir. Güvenli yaşam, her türlü tehlikeye karşı bilgili ve hazırlıklı olmakla mümkündür. Bunun için çevremizde oluşabilecek afet riskleri hakkında bilgi sahibi olmalı, yeni yerleşim alanlarını afet riski taşıyan bölgeler dışında kurmalı, tehlike kaynaklarına yakın bir yerde yaşıyorsak binamızın bu duruma uygun güvenlik seviyesinde inşa edildiğinden emin olmalı, afet ve acil durumlara karşı bir 'Aile Afet Planı' hazırlamalı, temel ihtiyaçları karşılamak üzere bir 'Acil Durum Çantası' hazırlamalı, Zorunlu Deprem Sigortası ve gerekli diğer sigortaları yaptırmalı, tüm aile üyelerinin acil durum telefon numaralarını ve bu numaraların nasıl aranması gerektiğini bildiğinden emin olmalı, afete hazırlık eğitimlerinin yanı sıra tamamlayıcı bilgileri içeren ilk yardım, yangın gibi eğitimleri almalı, afet ve acil durumlar sırasındaki doğru davranış şekillerini öğrenmeli ve çocuklarımıza öğretmeliyiz.

Ekm

Saray İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine ' Ağız Diş Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi' verildi.

Ekm

1.Sınıflarımızın sınıf dolapları ve sınıf kitaplıkları yenilendi. Destek olan tüm velilerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Ekm

     Türkiye İş Bankası düzenlemiş oldukları "Kitap İsteriz!" kampanyası kapsamında okulumuzun yaptığı başvuruyu da geri çevirmedi. 2/B Sınıfımızın başvurusuna istinaden öğrencilerimizin sınıf kütüphanelerine birbirinden güzel kitaplarını gönderen kuruma, öğrencilerimiz Türkiye İş Bankası Saray Şubesi'ni ziyaret ederek teşekkür etti.

     Bizleri yine kitaplarla karşılayan Banka Müdiresi Sayın Bahar AKPINAR'a ve Türkiye İş Bankası Saray Şubesi çalışanlarına misafirperverlikleri için tüm öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.